Eşyalar Paketlenirken Nelere Dikkat Edilmeli?
Eşyaları taşımak üzere paketlerken dikkat edilmesi gereken şeyleri madde madde sıraladık.
- Mobilyalar: Mobilyalar, çerçevelerinin çıkarılması ve tekrar monte edilebilir hale getirilmesi gerekir. Ayrıca, bu parçaları etiketleyin ve birbirlerine uygun olarak saklayın. Mobilyalar, muhafaza köşkleri veya koruyucu kaplamalar kullanılarak paketlenmelidir. Mobilyaların cıvata, bilye, vida gibi ufak parçaları özenle muhafaza edilmeli ve kaybolmamasına dikkat edilmelidir. Bu parçalar mobilyaların tekrar montajı sırasında ihtiyaç duyulacak malzemelerdir.
- Elektronik eşyalar: Televizyon, akıllı telefonlar, tabletler ve benzeri elektronik cihazlar, orijinal paketlerinde veya koruyucu kaplamalarda taşınmalıdır. Ayrıca, bu cihazların bağlantı kabloları ayrı ayrı saklanmalıdır. Bu sebeple bu tarz ürünlerin kutularının atılmaması önemlidir, eşyanın kendisinden daha küçük veya büyük bir kutuda taşınması zarar görmesine sebep olabilir.
- Porselen ve cam eşyalar: Porselen ve cam eşyalar, yumuşak bir malzeme kullanarak sarılmalıdır. Ayrıca, bu eşyaların konuldukları kutunun üzerine ‘’KIRILACAK EŞYA’’ şeklinde uyarı notları yazılmalı ve daha dikkatli taşınması sağlanmalıdır.
- Kırılması muhtemel olan eşyalar: Kırılması muhtemel olan diğer eşyalar da yumuşak bir malzeme kullanarak sarılmalı ve bu kutular dikkatli bir şekilde taşınmalıdır. Bazı elektronik aletler de kırılacak eşya olmamasına rağmen, muhafaze edildikleri yerlere su gelirse bozulma riski taşıyabilirler. Bu sebeple her kutuya içindeki eşyanın cinsi yazılmalıdır.
- Kitap, kitaplık ve belge dolabı: Kitaplık veya belge dolabı da yine demonte edilerek taşınmalıdır. Bu demonte işlemi sırasında vidalar, civatalar muhafaza edilmelidir. Eğer çok komplike bir yapıya sahip dolabınız varsa ve montajda sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız, demonte hale getirmeden de taşımanız mümkündür. Kitaplar sıvı yerlerden uzak tutulmalı, istiflenerek paketlenmelidir.
- Beyaz eşyalar: Beyaz eşyalar, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın vb. paketlenmelidir ve ekstra bir koruma sağlanmalıdır. Mümkünse orijinal kutuları ile taşıma yapılması daha sağlıklıdır. Mümkün değilse deforme olmasını engellemek için iyi bir ambalaj yapılmalıdır.
- Açık alan eşyaları: Açık alan eşyaları, sandalyeler, masalar, vb. öncelikle demonte edilmelidir. Sonra da, bu parçalar yumuşak bir malzeme kullanarak sarılmalıdır. Bu malzemerin de diğer malzemelerde olduğu gibi küçük bileşen parçaları dikkatli bir şekilde muhafaza edilmelidir.
Profesyonel bir taşıma şirketi ile çalışmanız durumunda bu maddelerin hepsine dikkat edildiğinden emin olabilirsiniz. Bu şekilde eşyalarınız güvenli bir şekilde taşınabilir.
Taşıma İçin Kullanılan Araç Ve İstiflemenin Önemi
Taşıma için kullanılan araç da eşyaların güvenliği için önem arzeden bir husustur. Çok küçük bir araç eşyalarınızın üst üste yığılmasını zarar görmesini sağlayabilir. Çok büyük bir araç ile eşyalarınızı naklederseniz , taşıma esnasında eşyalarınız düşebilir, yolculuk sırasında savrulabilir ve zarar görebilir.
Bu yüzden araç içinde eşyaların düzenli bir şekilde istiflenmesi gerekmektedir . Ayrıca eşyaların nakliye rotasının düzgün bir şekilde planlanması, evden eve nakliyat sırasında eşyaların düşmemesi veya zarar görmemesi için çok önemlidir.
Eşyaların paketlenmesi ve taşınması sırasında, çalışanların eşyaların değerini anlaması da önemlidir. Eşyaların güvenli bir şekilde paketlenmesi ve taşınması için profesyonel ve deneyimli çalışanların tercih edilmesi, eşyaların zarar görmemesi için önemlidir.
Sonuç olarak, evden eve nakliyat sırasında eşyaların zarar görmemesi için, dikkatli bir şekilde paketlenmesi, doğru rota planlaması ve profesyonel nakliyat şirketleri tercih etmek gereklidir. Bu adımlar izlenerek, evden eve nakliyat sırasında eşyalar güvenli bir şekilde ve zarar görmeden taşınabilir.